top of page

 

 

 

 

Mituri despre creierul uman:

Creierul este cel mai complex organ al omului. Contine peste 100 de miliarde de neuroni, iar stiinta nu a descoperit inca toate mecanismele si transformarile lui. Tocmai de aceea au aparut diferite teorii despre el, unele false, altele adevarate. De exemplu, in ceea ce priveste culoarea creierului, se spune ca el este cenusiu. In realitate, exista portiuni in care este alb, negru, rosu, dar in cea mai mare parte este, intr-adevar cenusiu.

 

Misterele creierului uman:

Creierul uman ramane un mister pentru cercetatori, neurolgi, medici si pentru lumea intreaga. Se spunea ca me folosim doar o parte din creier, inca nu se stie exact cat, insa ce se intampla cu restul nefolosit? Sau ce anume din posibilul comportament sau simturi ori interpretari se ascund in acele zone? Cum am putea explica patologiile nervoase si neurologice, bolile mintale sau, de ce nu, inteligenta? Am putea-o influenta prin manipularea materiei nervoase? Creierul ascunde mai multe mistere si in incercarea de deslusire a acestora sunt cateva curiozitati exceptionale care au iesit la iveala.

 

5 curiozităţi despre creierul uman:

1. Creierul uman este dezvoltat complet in jurul varstei de 25 de ani, totusi apexul diferitelor abilitati cognitive este inregistrat pe parcursul intregii vieti. Odata cu trecerea timpul, devenim mai buni la anumite lucruri si suntem in declin cu altele.

2. Nu ne putem aminti foarte bine evenimente din primii ani de viata, deoarece hipocampusul nu era dezvoltat suficient pentru a construi o memorie complexa.

3. Durerea este procesata de creier, dar creierul nu are receptori pentru durere si nu simte nicio durere.

4. Creierul proceseaza respingerea sociala ca pe o durere fizica.

5. Nu dimensiunea sau greutatea creierului definesc inteligenta, ci densitatea neuronilor si a sinapselor

MITURI, MISTERE ÅžI CURIOZITÄ‚Å¢I DESPRE CREIERUL UMAN

bottom of page